2016. augusztus 31., szerda
  • A Magyar Mezőgazdaság Kft. a jubileumi 30. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok kiállítás ideje alatt a szokott helyen, a Színsor 2. standján várja partnereit és olvasóit!         Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!         Ezen a héten MMGgépPiac melléklet a Magyar Mezőgazdaság és a Kertészet és Szőlészet hetilapokban!         Megjelent a Borászati Füzetek 2016/4. száma!         Megjelent a Kerti Kalendárium 2016 szeptemberi száma!        Még kapható a Kertbarát Magazin 2016/7-8. száma!        Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lapszemle

Szegedi nyitány Kiszomboron
Magyar Mezőgazdaság (2015/37. szám)
Avar László
2015.09.09., szerda, 12:34

Szeptember első keddjén hagyományosan kukoricabemutatót tart a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. Ez ebben az évben szeptember elsejére esett, ami önmagában semmiképpen nem volt meglepetés. Az viszont a szó igazi és átvitt értelemében is fejfájást okozott, hogy ezen a napon az idei ötödik hőségriasztás volt érvényben hazánkban. Főleg ennek tudatában kétségekkel indultunk a tanácskozásra és bemutatóra. Vajon mekkora kárt tett az aszály 2015-ben az ország keleti-délkeleti részében? Ugyanis elsősorban bemutatóra mentünk Kiszomborra, de így óhatatlanul láttuk azt is, hogy mi van az országnak ezen a részén. Ez a kép leginkább vigasztalan volt: leszáradt a kukorica és a napraforgó. A Békéscsanádi- löszhát területén viszont még mindig zöldek voltak a kukoricák, néhol még a napraforgó is.

Kiszomboron, a Dénes-majorban tartották az idei szegedi kukorica-, cirok- és szójabemutatót, de most kizárólag a kukoricával foglalkozunk, a cirokra és a szójára később térünk vissza. A tanácskozáson Szilágyi László, a házigazda ügyvezető igazgató a 385 regisztrált vendég mellett Gyuricza Csabát, az MVH elnökét, Szépe Ferencet, az FM főosztályvezetőjét és Lukács Józsefet, a NÉBIH elnökhelyettesét is köszönthette. A szakmai összejövetel – a hagyományt követve – az innováció jegyében fogant. Most oda vitték a kukoricás tanácskozást, ahol annak idején az akkor még létező napraforgóbemutatókat szervezték, ügyelve arra, hogy ne csak a belbecs (az elmondottak és a látottak) legyen emlékezetes, hanem hogy a külcsín (a marketing színvonala) felzárkózzon az előbbiekhez. (...)

A cikket a Magyar Mezőgazdaság 2015/37. számában olvashatja.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Kiemelt PR cikk

PIR habos szendvicspanel

A Neomar Consulting SRL. nemzetközi piackutató vállalat kiadta a 2015 évre vonatkozó statisztikai jelentését, amely többek között adatokat tartalmaz a magyarországi szendvicspanel piacról. Két fontos adatra derült fény a jelentésből. Az egyik, hogy a magyar piacon lévő szendvicspanelek egyre növekvő hányadban magyarországi gyárakban készülnek.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. legfontosabb feladatai között szerepel a történelmi lótenyésztés, a génmegőrzés folyamatossága, a műemlékegyüttes fenntartása, valamint a hagyományok ápolása. Emellett a cég stratégiai és üzleti tervében kiemelt helyen szerepel a Bábolnai Gazdanapok sikeres és eredményes megrendezése. Ez a kiállítás 30 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a kiállítók és látogatók előtt. Az elmúlt évi kihagyás után az idén rendhagyó időpontban, augusztus 31-szeptember 3. között várja az érdeklődőket hazánk egyik legrégebbi agrárkiállítása.

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!