2016. május 28., szombat
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten VetőmagVilág és NövényOrvos melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!        Megjelent a Kertbarát Magazin 2016/5-6. száma!         Megjelent a Kerti Kalendárium 2016 júniusi száma!        Megjelent a Kistermelők Lapja 2016 májusi száma!        Megjelent a Borászati Füzetek 2016/2. száma!         Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lapszemle

Szegedi nyitány Kiszomboron
Magyar Mezőgazdaság (2015/37. szám)
Avar László
2015.09.09., szerda, 12:34

Szeptember első keddjén hagyományosan kukoricabemutatót tart a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. Ez ebben az évben szeptember elsejére esett, ami önmagában semmiképpen nem volt meglepetés. Az viszont a szó igazi és átvitt értelemében is fejfájást okozott, hogy ezen a napon az idei ötödik hőségriasztás volt érvényben hazánkban. Főleg ennek tudatában kétségekkel indultunk a tanácskozásra és bemutatóra. Vajon mekkora kárt tett az aszály 2015-ben az ország keleti-délkeleti részében? Ugyanis elsősorban bemutatóra mentünk Kiszomborra, de így óhatatlanul láttuk azt is, hogy mi van az országnak ezen a részén. Ez a kép leginkább vigasztalan volt: leszáradt a kukorica és a napraforgó. A Békéscsanádi- löszhát területén viszont még mindig zöldek voltak a kukoricák, néhol még a napraforgó is.

Kiszomboron, a Dénes-majorban tartották az idei szegedi kukorica-, cirok- és szójabemutatót, de most kizárólag a kukoricával foglalkozunk, a cirokra és a szójára később térünk vissza. A tanácskozáson Szilágyi László, a házigazda ügyvezető igazgató a 385 regisztrált vendég mellett Gyuricza Csabát, az MVH elnökét, Szépe Ferencet, az FM főosztályvezetőjét és Lukács Józsefet, a NÉBIH elnökhelyettesét is köszönthette. A szakmai összejövetel – a hagyományt követve – az innováció jegyében fogant. Most oda vitték a kukoricás tanácskozást, ahol annak idején az akkor még létező napraforgóbemutatókat szervezték, ügyelve arra, hogy ne csak a belbecs (az elmondottak és a látottak) legyen emlékezetes, hanem hogy a külcsín (a marketing színvonala) felzárkózzon az előbbiekhez. (...)

A cikket a Magyar Mezőgazdaság 2015/37. számában olvashatja.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Kiemelt PR cikk

Fókuszban az egészséges alma! DuPont™ Fontelis® gombaölő szer

Magyarországon az almaültetvények száma az ezredforduló óta folyamatosan csökken, míg az ültetvények intenzitása fokozódik. Az almatermesztők ma már a legkorszerűbb támrendszereket, jégvédő hálókat, modern, bőtermő fajtákat használnak. Az intenzív almatermesztés sarkalatos pontja a növényvédelem. A gyümölcs egészsége teljes mértékben meghatározza annak piacosságát, eladhatóságát, valamint a növényvédelemhez kapcsolódó költségek (növényvédő szer, kijuttatás) adják a művelési költségek legnagyobb hányadát. Ezért nagyon fontos, hogy egy-egy védekezés a lehető leghatékonyabb legyen.

Új időpontban, 2016. május 19. és 22. között, két szakmai nappal, négy napon át várja a látogatókat az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár Hódmezővásárhelyen. A változás oka, hogy hazánk egy szakmai világkonferenciának ad helyszínt Budapesten, amelynek gyakorlati kísérő programja lesz a vásárhelyi kiállítás megtekintése.

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!