2016. július 24., vasárnap
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten MMGgépPiac melléklet a Magyar Mezőgazdaság és a Kertészet és Szőlészet hetilapokban!         Megjelent a Kertbarát Magazin 2016/7-8. száma!         Még kapható a Pegazus 2016 júliusi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2016/3. száma!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2016 júliusi száma!         Még kapható a Méhészet 2016 júliusi lapszáma!        Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lapszemle

Szegedi nyitány Kiszomboron
Magyar Mezőgazdaság (2015/37. szám)
Avar László
2015.09.09., szerda, 12:34

Szeptember első keddjén hagyományosan kukoricabemutatót tart a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. Ez ebben az évben szeptember elsejére esett, ami önmagában semmiképpen nem volt meglepetés. Az viszont a szó igazi és átvitt értelemében is fejfájást okozott, hogy ezen a napon az idei ötödik hőségriasztás volt érvényben hazánkban. Főleg ennek tudatában kétségekkel indultunk a tanácskozásra és bemutatóra. Vajon mekkora kárt tett az aszály 2015-ben az ország keleti-délkeleti részében? Ugyanis elsősorban bemutatóra mentünk Kiszomborra, de így óhatatlanul láttuk azt is, hogy mi van az országnak ezen a részén. Ez a kép leginkább vigasztalan volt: leszáradt a kukorica és a napraforgó. A Békéscsanádi- löszhát területén viszont még mindig zöldek voltak a kukoricák, néhol még a napraforgó is.

Kiszomboron, a Dénes-majorban tartották az idei szegedi kukorica-, cirok- és szójabemutatót, de most kizárólag a kukoricával foglalkozunk, a cirokra és a szójára később térünk vissza. A tanácskozáson Szilágyi László, a házigazda ügyvezető igazgató a 385 regisztrált vendég mellett Gyuricza Csabát, az MVH elnökét, Szépe Ferencet, az FM főosztályvezetőjét és Lukács Józsefet, a NÉBIH elnökhelyettesét is köszönthette. A szakmai összejövetel – a hagyományt követve – az innováció jegyében fogant. Most oda vitték a kukoricás tanácskozást, ahol annak idején az akkor még létező napraforgóbemutatókat szervezték, ügyelve arra, hogy ne csak a belbecs (az elmondottak és a látottak) legyen emlékezetes, hanem hogy a külcsín (a marketing színvonala) felzárkózzon az előbbiekhez. (...)

A cikket a Magyar Mezőgazdaság 2015/37. számában olvashatja.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Kiemelt PR cikk

Fókuszban az egészséges alma! DuPont™ Fontelis® gombaölő szer

Magyarországon az almaültetvények száma az ezredforduló óta folyamatosan csökken, míg az ültetvények intenzitása fokozódik. Az almatermesztők ma már a legkorszerűbb támrendszereket, jégvédő hálókat, modern, bőtermő fajtákat használnak. Az intenzív almatermesztés sarkalatos pontja a növényvédelem. A gyümölcs egészsége teljes mértékben meghatározza annak piacosságát, eladhatóságát, valamint a növényvédelemhez kapcsolódó költségek (növényvédő szer, kijuttatás) adják a művelési költségek legnagyobb hányadát. Ezért nagyon fontos, hogy egy-egy védekezés a lehető leghatékonyabb legyen.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. legfontosabb feladatai között szerepel a történelmi lótenyésztés, a génmegőrzés folyamatossága, a műemlékegyüttes fenntartása, valamint a hagyományok ápolása. Emellett a cég stratégiai és üzleti tervében kiemelt helyen szerepel a Bábolnai Gazdanapok sikeres és eredményes megrendezése. Ez a kiállítás 30 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a kiállítók és látogatók előtt. Az elmúlt évi kihagyás után az idén rendhagyó időpontban, augusztus 31-szeptember 3. között várja az érdeklődőket hazánk egyik legrégebbi agrárkiállítása.

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!