0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

A sörkultúra fejlesztéséért

„Hagyományos italok minőségének öröksége a visegrádi négyek országaiban” címmel írt ki pályázatot az International Visegrad Fund. A pályázat célja a résztvevők eddigi tudományos kutatómunkája során megszerzett tapasztalatainak cseréje és felhasználása egy olyan szeszesital – a sör – komplett és komplex érzékszervi profiljának a megalkotásához, amelynek mind a négy országban nagy hagyománya van. A pályázat 2016. január 1-jétől december 31-éig tart. Magyarországot a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Sör- és Szeszipari Tanszéke képviseli, amelynek adjunktusa Kun-Farkas Gabriella. Vele beszélgettünk.

✦ A tanszék neve alapján egy kívülálló azt gondolhatja, hogy ez egy mámoros hangulatú hely, ahol a csapból is sör, rum és más szeszes ital folyik.
– Az igaz, hogy itt jó a légkör és vidáman dolgozunk, de ez a kollégák érdeme. A csapból természetesen ivóvíz folyik. De ne gondolja, hogy ez a tanszék oly régóta működik. Ez a Budai Campuson működő Élelmiszertudományi Kar egyik legfiatalabb tanszéke, és több mint huszonöt éve folyik itt képzés. Mi is az Erjedésipari és Italtechnológiai Intézetből „nőttünk ki”, ahol 1989-ben Sör- és Szeszipari Intézeti Csoportként kezdtük az oktatást. (…)

Forrás: