Az alapvető élelmiszerek előállítási és forgalmazási költségeit általában eltérő mértékű és irányú folyamatos változás jellemezte az elmúlt évben. Az egymást követő negyedévek közötti elmozdulások termékenként eltérően 3 százalékos csökkenés, illetve 5 százalékot meghaladó növekedés között történtek. Mindössze a tejnél és a bontott csirkénél tapasztaltunk az év folyamán azonos tendenciát: előbbit szerény, de folyamatos emelkedés (2,3%), utóbbit folyamatos csökkenés (3%) jellemezte. A megfigyelt termékkörben az év egészét tekintve a legjelentősebben, 5,6 százalékkal a marhahúsok előállítása drágult, a sertéshúsoknál és a már említett bontott csirkénél csökkent a termék teljes vertikumára számított költség. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.